HTML

Vállalkozás indítása

2009.09.14. 01:00 vallalkozas-online.hu

Üzleti terv - A sikerhez tervezni kell

Címkék: siker üzleti könyvelő tanácsadó terv

Sok ember indítja el vállalkozását papírra vetett tervezés nélkül, és nem érti, miért végződik próbálkozása kudarccal. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy ne az ilyen vállalkozók táborát népesítsük: a kezdeti feladat, amit sok új vállalkozás elmulaszt, az üzleti terv megírása. Ez nem egy amolyan formális dokumentum, amiről a tankönyvekben olvashatunk, megírjuk, majd be is dobjuk a fiókba, aztán soha többet bele se nézünk. Ez egy terv, ami alapján meghatározható az összes számításba vehető potenciális üzlet, ami megmutatja, pontosan mit kell tenni az üzleti siker érdekében. Hogyan tervezzünk meg tehát egy sikeres vállalkozást?

Jó tanács: Győződjön meg róla, hogy a terve egy „élő” dokumentum, mely folyamatosan naprakész, és főként realitásokon alapul. Sok ember elköveti azt a hibát, hogy a jövőbeni értékesítés becslésénél túl optimista, a költségek meghatározásánál viszont szinte vak. A számok minél pontosabb becslésének legjobb módja, ha szakembertől kérünk tanácsot. Kérje meg az könyvelőjét, adótanácsadóját, vagy marketing tanácsadóját, hogy vizsgálják felül a tervet, és mondjanak róla véleményt. Az az összeg, amit erre a tanácsra kiad, az egyik legjobb helyre megy, amire valaha is költött. A szakértő tanácsadók megmondhatják, ha bármely elgondolás elrugaszkodott a valós lehetőségektől, és valószínűleg olyan javaslatokat tesznek majd, amelyekre nem is gondolt.

Konzultáljon továbbá más vállalkozókkal is. Próbáljon az üzleti világ széles köréből tapasztalatokat gyűjteni, ne csak arról a területről, amelyben tevékenykedik. Érdeklődjön tőlük a kezdeti nehézségekről és azok leküzdéséről, illetve kérdezze meg, mit csináltak volna másképpen.

Saját üzlet indításával bebiztosíthatja magát és anyagi helyzetét, de ehhez meg kell győződnie, hogy helyesek a számításai. Amennyiben vezet egy naprakész, realitásokon alapuló üzleti tervet, felkutatja és megfogadja a szakemberek és más vállalkozók tanácsait, akkor jó esélye van az üzleti sikerre, biztosítva ezzel a hőn áhított anyagi függetlenséget és biztonságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozasonline.blog.hu/api/trackback/id/tr311375557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása