HTML

Vállalkozás-online.hu

Vállalkozás indítása, vállalkozás működtetése, vállalkozásfejlesztés.

Címkék

Friss topikok

Vállalkozás indítása

2010.03.16. 18:49 vallalkozas-online.hu

Üzleti ötletek – Hogyan tehetünk szert igazán nyereséges ötletre?

Címkék: keresés ötlet üzleti alapítás

Igen egyszerű tippekkel és trükkökkel lépésről-lépésre fedezhetünk fel tucatnyi nyereséges üzleti ötletet még a Kft alapítás előtt! Vegyünk három fontos tényfelismerést, három lehetséges lépést, amellyel mindenki elkezdheti:

 

1.      lépés – Vegyük észre, hogy egy internetes vállalkozás létrehozása nem más, mint problémamegoldás.

2.      lépés – Gyűjtsünk az interneten nyilvánosan feltett kérdéseket és válaszokat annak érdekében, hogy megtudjuk, szűk piaci résünk milyen problémákkal küszködik. (Ez a .com világban könnyebb, nekik ott van a Yahoo Answers...)

3.      lépés – Látogassuk a leszűkített piacunk különböző fórumait, amivel szép kis ötletcsokorhoz fogunk jutni.


Most nézzük a részletek, amit lépésről-lépésre bárki gyorsan és könnyen alkalmazhat.

 

1. lépés – Egy internetes vállalkozás létrehozása nem más, mint problémamegoldás. A legelső dolog, amit meg kell értenünk, hogy az online üzlet fejlesztése nem szól másról, mint egy bizonyos csoport tagjai problémáinak megoldásáról. Ha úgy határozunk, hogy vállalkozásunkban alacsony értékű terméket hozunk létre a megrendelőink számára, nem leszünk képesek túlélni ebben a keményen versengő internetes világban. Az üzleti ötletek vadászásához – azaz megoldandó problémák kereséséhez – ugorjunk a következő pontra.

 

2. lépés – Gyűjtsünk minél több weblapokon feltett kérdéseket és válaszokat, mert így közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtudjuk, szűk piaci résünk milyen problémákkal is küszködik valójában. Koncentráljunk az ilyen irányú keresésekre (szakmai oldalakon, céges weblapokon, stb.) és így problémák/ötletek tucatjait fogjuk kapni egyenesen a szűk piaci résünk képviselőitől. Pontos fogjuk így megismerni a piac szereplőit foglalkoztató kérdéseket és most nekiállhatunk ezekre hasonló, közös megoldást találni. Ezen ötletek irányába kell fejleszteni tehát a vállalkozását. Fórumok látogatásával újabb információkat és bizonyítékokat szerezhetünk, amely további ötlettel szolgálhat.

 

3. lépés – Látogassuk ezért a piaci rés különböző fórumait: egy csokornyi ötlethez fogunk jutni. Ezeket a kutatásokat lépésről-lépésre alkalmazva gyorsan és könnyen fejlődhetünk. A fórumok látogatása segít pontosan megismerni a piacon jellemző vitás témákat és problémákat. A problémák kiküszöbölésére ilyen eljárással készített megoldások a vállalkozása „termékét” fejlesztik, de különböző programok segítségével más termékeket is támogathatnak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozasonline.blog.hu/api/trackback/id/tr801844903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása